Примусове годування дитини веде до ожиріння - лікарі

— 24 квітня 2013, 16:10

Між іншим, нове дослідження припускає, що ця тактика може призвести до ожиріння, пише The Daily Mail.

Постійно зростаючі дитячі порції, що є більшими, ніж потрібно дитині, призводить до того, що малюк не знає, коли йому зупинитися.

За словами дієтолога з Університету Мінессоти Кеті Лот, вона була здивована поведінкою деяких батьків, які примушують дітей їсти, щоб не пропадала їжа.

"Порції весь час збільшуються, і якщо ви будете підштовхувати дітей їсти, базуючись на таких зовнішніх показниках як час доби чи кількість залишку на тарілці, діти, з часом, втратять здатність покладатися на внутрішні сигнали, які показують їм наскільки вони голодні чи ні", - каже вона.

Лікар вивчила дані 2200 підлітків та 3500 батьків.

Вона також виявила, що татусі частіше примушують своїх дітей їсти, ніж жінки. Крім того з'ясувалося, що хлопці-підлітки, скоріше за дівчаток, піддаються такому впливу.

В свою чергу, лікар дитячої лікарні у Чикаго Майкл Хобо вважає, що дитяче ожиріння посилюється у тих батьків, які не можуть оцінити те, чи знаходиться їхня дитина у правильній вазі.

"У США зараз стільки дітей, хворих на ожиріння, що коли ми бачимо дитину із нормальною вагою, її батьки вважають, що вона занадто худа", - каже він.

За його словами, для багатьох підлітків нормально бути стрункими та "довготілими".

Реклама:

Головне сьогодні