Богатирьова про Охматдит: Ніхто не казав, що новий корпус буде в квітні

— 25 квітня 2013, 13:40

Про це заявляє міністр охорони здоров'я Раїса Богатирьова, повідомляє Інтерфакс-Україна.

"Ніхто не говорив, що в квітні цей корпус буде введено (в експлуатацію). Ту затримку, яка була, буде ліквідовано. Це будівельникам потрібна зарплата, щоб вони будували", - заявила вона.

Водночас Богатирьова наголосила, що про зупинку лікувального процесу не йдеться. "Дітям є де лікуватися", - запевнила міністр і зазначила, що програми, яких потребують онкохворі діти, профінансовано на 100%.

Богатирьова нагадала, що президент Віктор Янукович доручив уряду вирішити питання з фінансуванням будівництва нового корпусу "Охматдиту", а прем'єр Микола Азаров взяв це питання на контроль.

"Гроші для будівельників спрямують, а роботи прискорять для введення корпусу вчасно в дію", - впевнена міністр.

За її словами, мільярд гривень, необхідний для завершення будівництва корпусу медзакладу, який планується ввести в експлуатацію до середини 2014 року, буде виділено.

Фото Slovoidilo.ua

Як відомо, у середу члени Опікунської ради НДСЛ "Охматдит", представники громадських організацій і волонтери у відкритому листі до президента і прем’єра написали, що будівництво нового корпусу на території "Охматдиту" зараз під загрозою зриву через відсутність фінансування.

За їхніми словами, чотири місяці 2013 року проект взагалі не фінансується, і "таке недбале ставлення вже зупинило будівництво".

Після цього президент Віктор Янукович доручив Кабміну негайно вирішити ситуацію з фінансуванням будівництва нового корпусу "Охматдиту".

Раніше прем’єр Микола Азаров заявляв, що новий корпус "Охматдиту" має бути відкритий і почати працювати до кінця 2013 року.

Разом з тим ще раніше Азаров заявляв, що новий корпус буде введено в 1 кварталі 2013 року.

Українська правда. Життя

Реклама:

Головне сьогодні