Стрес на роботі викликає запалювальні процеси і серцево-судинні хвороби - вчені

— 29 квітня 2013, 10:21

Стрес, зокрема, призводить до запалювальних процесів в організмі людини і, серед іншого, сприяє появі серцево-судинних захворювань.

Результати дослідження мюнхенських науковців опубліковане в журналах Brain, Behavior, and Immunity and Psychosomatic Medicine, пише Радіо Свобода.

Протягом багатьох років учені вивчали дані 950 пацієнтів. Ці дані базувалися на опитуваннях щодо психологічних стресів на роботі, підкріплених відповідною фіксацією запалювальних процесів за допомогою аналізів крові.

Результати продемонстрували, що у здорових робітників, у яких були стреси на роботі, почали проявлятися різні запалювальні процеси і вдвічі збільшився ризик серцево-судинних захворювань.

Більше половини учасників експерименту заявили, що вони відчували психологічне напруження включно з проявами стресу. Як правило, ці прояви призводять до депресій, порушень сну і фізичної інертності.

Дослідження зробило свій важливий внесок у необхідність пошуків превентивних заходів щодо поліпшення атмосфери на роботі, нових підходів у діагностиці, причинах і терапії серцево-судинних захворювань.

Реклама:

Головне сьогодні