Науковці: жіноча врода може свідчити про високу фертильність

— 22 травня 2013, 15:02

Однак, на відміну від чоловіків, жіноча врода не свідчить про хорошу роботу імунної системи.

Про це повідомляє The Daily Mail.

"Що цікаво, привабливість обличчя негативно корелювалася з рівнем кортизолу в плазмі, вказуючи на те, що стрес зменшує привабливість жінки", - каже доктор Маркус Рантала з Університету Турку.

Таким чином гарне обличчя може вказувати на репродуктивний потенціал жінки, оскільки, як доводили попередні дослідження, стрес негативно впливає на плідність.

Аби перевірити, як працює імунна система піддослідних, експериментатори зробили їм щеплення від гепатиту В та спостерігали над виробленням організмом антитіл. Виявилося, що ті чоловіки, чий організм активно продукував антитіла, здаються жінкам гарнішими. У жінок же такої закономірності вчені не помітили.

"На противагу результатам щодо чоловіків, ми з'ясували, що імунна відповідь у жінок не пов'язана з привабливістю їхнього обличчя", - зазначає Рантала.

"Наше дослідження вказує на те, що зовнішня привабливість жінок не вказує на відповідь імунітету на гепатит В, але вона пов’язана з двома іншими аспектами здоров'я та фертильності, рівнем гормону стресу кортизола та відсоткової кількості жиру", - каже науковець.

Реклама:

Головне сьогодні