Йогуртом можна буде лікуватися від депресії – науковці

— 30 травня 2013, 12:49

Цей процес і досі лишається загадкою для вчених. Однак вони припускають, що терапія пробіотиками зможе успішно ззастосовуватися до пацієнтів із депресією, тривожністю, навіть аутизмом та хворобою Альцгеймера.

Про це пише The Daily Mail.

"Наші результати вказують на те, що певні складові йогурту можуть насправді змінювати спосіб реагування мозку на оточення", - каже дослідниця Кірстен Тілліш з Медичної школи Каліфорнійського університету.

"Коли розглянути висновки нашої роботи, то старе прислів’я "ми – це те, що ми їмо" та вислів "внутрішнє відчуття" набувають нового значення", - додає вона.

Учені залучили до свого експерименту 36 жінок зі здоровою вагою віком від 18 до 53 років. Їх розподілили на три групи. Учасниці із першої протягом місяця мали двічі на день їсти живі йогурти, що містили пробіотики Bifidobacterium animalis, Streptococcus thermophiles та Lactobacillus bulgaricus.

Представниці другої групи мали їсти молочні продукти, але без живих бактерій, а третьої – взагалі обходитися без молочних продуктів.

До та після початку експерименту учасницям зробили магнітно-резонансне сканування мозку. Друге сканування показало: в представниць першої групи знизилася активність нейронній мережі, яка включала в себе сомато-сенсорну кору – яка отримує сенсорну інформацію – та центральну ділянку головного мозку. Меншу активність учені помітили і в інших ділянках мозку, що керують емоціями.

Водночас дослідники зауважили "пожвавлення" в тих ділянках, які відповідають за прийняття рішень.

Чому і як це відбувається, науковці сподіваються з'ясувати в майбутньому. Нині ж вони упевнені в одному – бактерії з нашої травної системи на молекулярному рівні надсилають сигнали мозкові.

Реклама:

Головне сьогодні