Вчені: помірне вживання алкоголю під час вагітності не несе шкоди дитині

— 19 червня 2013, 17:42

До дослідження, яке очолив професор Джон Маклеод зі Школи соціальної та суспільної медицини Університету Брістоля, науковці залучили 7 тисяч 10-річних хлопчиків та дівчаток. Серед них були діти тих мам, які під час вагітності вживали від 3 до 7 келихів алкогольних напоїв, що було позначено як помірне вживання.

Школярам запропонували пройти серію тестів на рівновагу, яка є яскравим показником внутрішньоутробного неврологічного розвитку. Виявилося, що діти "помірно-питущих" мам пройшли перевірку так само успішно, або й успішніше, ніж нащадки тих, хто не дозволяв собі ані краплини алкоголю під час вагітності.

Про це пише The Guardian.

"Більшість жінок, які взяли участь у нашому дослідженні, або не пили взагалі, або, якщо і пили, то пили небагато… Таких, які зловживали алкоголем, багато не було. Ми знаємо, що пиятика під час вагітності погано впливає на розвиток ембріона", - говорить Маклеод.

"Коли ми порівняли тих, хто помірно вживав алкоголь, із жінками, які не пили взагалі ми побачили, що, коли йдеться про різні тести на рівновагу, то діти тих, хто пив помірно, показали кращі результати", - констатує вчений.

Цікаво, що помірне вживання алкоголю виявилося найбільш притаманним жінкам із високим рівнем достатку та освіти. Серед представниць робочого класу виявилося більше тих, хто під час вагітності не вживав алкоголь узагалі або, навпаки, зловживав.

Реклама:

Головне сьогодні