З клініки для хворих на ВІЛ/CНІД вивозять обладнання, лікарі протестують – депутат

— 26 червня 2013, 17:02

Про це у коментарі "Українській правді. Життя" розказав депутат Леонід Ємець.

Він розповів, що до нього звернулись працівники лікарні ВІЛ/СНІД, яка знаходиться біля Києво-Печерської Лаври.

"Сьогодні туди заїхали машини, які мають вивезти частину надважливого обладнання, без якого вони не зможуть належним чином надавати ті послуги, які мають надавати як лікарня", - сказав Ємець.

"Заблокований виїзд цих машин силами співробітників лікарні та небайдужих мешканців, зараз там працює міліція, яка має дослідити документи, на підставі яких намагаються вивести обладнання", - додав депутат.

Він повідомив, що має намір звернутись до прокуратури, аби та з’ясувала, "чи мав право виконуючий обов’язки директора лікарні давати такі вказівки і які збитки було нанесено лікарні і державі".

За словами Ємця, у вівторок у клініці були загальні збори, на яких керівник лікарні запевнив медперсонал, що вивезення обладнання не буде: "Він казав, що ніякі дії вчиняти не буде, але сьогодні почали демонтувати обладнання".

Ємець нагадав, що лікарню Інституту епідеміології та інфекційних хвороб ім. Л. В. Громашевського мають розділити на дві частини. Згідно з домовленістю з керівництвом академії медичних наук, переїзд відбудеться тоді, коли буде повністю готове приміщення по вулиці Амосова.

"На даний момент це приміщення не готове, тому відбувається не переїзд клініки, а часткове демонтування, частковий переїзд, по різних адресах. І це призведе до того, що хворі не зможуть отримати необхідні послуги", - додав Ємець.

Як відомо, раніше повідомлялось про закриття клініки Інституту епідеміології та інфекційних хвороб, що розташована біля Києво-Печерської Лаври. У ній лікуються пацієнти з діагнозом ВІЛ/СНІД та вірусними гепатитами.

13 березня 2013 року бюро президії Нацакадемії медичних наук постановило "упродовж двох тижнів виписати та у подальшому не проводити госпіталізацію хворих у відділення вірусних гепатитів та нейроінфекцій клініки Інституту, а за необхідності – перевести хворих до закладів охорони здоров`я Києва".

Але вже 23 березня Національна академія медичних наук України скасувала своє рішення про припинення госпіталізації до клініки Інституту епідеміології та інфекційних хвороб.

Українська правда. Життя

Реклама:

Головне сьогодні