Смартфон може нагородити власника прищами, болем у шиї та відвислими щоками – експерти

— 22 липня 2013, 16:48

Проте не кожен знає, модна штучка загрожує людині прищами, подразненням очей, відвислістю щік та порушеннями сну.

Про це пише The Daily Mail.

Коли людина довго фокусує погляд на маленькому об‘єкті, це призводить до сухості очей, що, в свою чергу, загрожує запаленням та інфекціями. Якщо ж говорити про дітей, то результатом тісної дружби зі смартфоном може стати короткозорість.

Експерти радять робити якомога більшим розмір шрифту, користуватися смартфоном у добре освітленому приміщенні та дивитися на екран не більше, ніж 15 хвилин поспіль. Дітям до 7 років слід дозволяти грати в ігри на девайсі з маленьким екраном не більше ніж 30 хвилин на день.

Також смартфони погано впливають на поставу. Коли ми постійно схиляємося над екраном, то стискаємо нерви – і в результаті маємо біль у шиї та голові, почуття втоми. До того ж, застерігає косметолог, це не йде на користь шкірі щік, вона втрачає пружність та обвисає. Отже, тримати смартфон чи планшет краще не на рівні грудей, як зазвичай ми робимо, а перед собою.

У плані гігієни смартфон – далеко не найбезпечніша річ. Дослідники підрахували, мікробів на його поверхні у 18 разів більше ніж, наприклад, на ручці змиву в чоловічому туалеті. Постійно притуляючи девайс до обличчя, ми можемо "прикрасити" себе прищами.

Комп‘ютери, лептопи, планшети і телефони зазвичай мають блакитне підсвітлення. Воно ж, як припускають науковці, впливає на утворення гормону мелатоніну, який допомагає нам заснути. Американські дослідники з кліники Майо, що в Арізоні, радять робити яскравість екрану якомога меншою і тримати смартфон на відстані не менше ніж 36 сантиметрів від обличчя.

Те ж саме стосується і гучності, вона має якомога нижчою, інакше ми можемо зашкодити своєму слуху.

Про ще одну, не менш грізну небезпеку, попереджають психологи. Занурення у власний телефон краде нашу увагу в тих, хто фізично знаходиться з нами поряд. Що більше часу ми проводимо в Facebook і Twitter, то самотнішими стаємо в реальному житті.

Експерти радять: смартфонів не повинно бути з в руках, коли ми сидимо за родинним столом або спілкуємося з друзями.

Реклама:

Головне сьогодні