Тест

Вчені дізналися, чому чоловіки худнуть швидше, ніж жінки

Про це свідчать дані нового дослідження, проведеного організацією Slimming World, яке було присвячене оцінці процесу схуднення у 1,2 мільйонів "худнучи".

В середньому, виявилося, що протягом першого, 12-ти тижневого періоду, чоловіки втратили 7,2 кг, в той час як жінки - 4,9 кг, пише The Daily Mail.

Крім того, в ході дослідження з'ясувалося, що чоловіки краще можуть ігнорувати спокуси, такі як тарілка печива.

Пришвидшений процес схуднення у чоловіків обумовлений поєднанням генетичних і культурних факторів, відсутністю негативного досвіду схуднення у минулому і пов'язаний також з тим, що вони мають додаткові м'язи, які допомагають прискорити метаблолізм.

За словами лікарки Жакі Лавін, голови із харчування та наукових досліджень Slimming World, все залежить від сукупності факторів: емоцій, генетики, виховання, культури та навколишнього середовища.

Вона зазначає, що чоловічий мозок більше схильний до рішучих дій. "Як тільки вони дізнаються, як працює наш план із харчування, вони просто виконують його. Вони більш цілеспрямовані і рідше відволікаються і піддаються впливу життєвих подій", - каже вона.

В свою чергу, на думку лікарки, жінки, як правило, потребують більшої емоційної підтримки у питаннях, пов'язаних із їжею. Крім того, часто життєві негаразди можуть призвести до саботажу у їх війні за схуднення.