Вчені дізналися що треба робити, щоб швидше заснути

— 19 вересня 2013, 15:18

Про це йдеться у новому дослідженні журналу з психології "Journal of Applied Social Psychology", який цитує The Huffington Post.

В ході дослідження виявилося, що ті люди, які протягом 5-ти хвилин читали, пов'язані зі сном слова ("розслаблення", "зручний") і яким дали постати, дрімали на 47% довше, ніж ті, хто їх не читав.

Крім того, значно знизилася частота серцевих ударів у тих, хто читав "сонні" слова.

Додатковий експеримент, проведений в ході дослідження, показав, що ці словами були також ефективними і для тих, хто має проблеми зі сном.

"Читання розслаблюючих слів активує цілеспрямовані психічні процеси у мозку, які допомагають керувати втомою", - пояснює співавтор дослідження Мітсуру Шимізу, доктор філософії в Університеті Південного Іллінойсу.

За його словами, точний психологічний процес ще не визначено. Між тим, так само як можна використовувати ключові слова або картинки для підвищення самовпевненості перед співбесідою, так само можна "програмувати" себе до сну.

Тренування для себе:

1. Написати "сонні" слова. Наприклад "спокій", "відпочинок", "засинання".

2. Розмістити папірці із написами у ванній кімнаті або на тумбочці поряд з ліжком, або у іншому місці, де вони будуть у вас перед очима.

3. Дивитися на них, перед тим як іти спати.

Реклама:

Головне сьогодні