Нерегулярний сон шкодить здоров'ю дитини - вчені

— 15 жовтня 2013, 16:43

Дослідники, які представили свій звіт у журналі "Pediatrics", вивчили поведінку дітей у віці 3-х, 5-ти і 7-ми років, і порівняли їх між собою.

Так, з’ясувалося, що діти, які не мали регулярного графіку відходу до сну, показали нижчі результати в тестах, які вимірювали їхню здатність до вирішення завдань, і більш високий рівень гіперактивності, емоційні труднощі та проблеми, пов'язані з однолітками, пише Healthland.time.com.

Нерегулярний відхід до сну для дитини - це як зміна часових поясів, кажуть дослідники. Сон в різний час може порушити циркадні ритми дитини, які регулюють сон і пробудження, та може призвести до втрати сну взагалі.

"Ми знаємо, що ранній розвиток дітей має глибокий вплив на здоров'я і благополуччя протягом усього їхнього життя. Звідси випливає, що порушення сну, особливо якщо вони відбуваються в ключові моменти розвитку, може мати довічний вплив на здоров'я людини", - каже Івонн Келлі, один із співавторів дослідження і професор кафедри епідеміології і громадської охорони здоров'я при університету University College London.

Реклама:

Головне сьогодні