Чоловіки, що не їдять бекон і шинку, мають кращу якість сперми - вчені

— 16 жовтня 2013, 12:32

Про це свідчать дані дослідження, проведеного Гарвардським університетом. Всього, у ньому взяли участь 156 чоловіків, які мали проблеми із зачаттям дитини, пише The Telegraph.

В середньому, виявилося, що ті, хто з'їдав менше скибочки бекону на день, мали на 30% більше нормальних сперматозоїдів, ніж ті, хто з'їдав більшу кількість обробленого м'яса.

Дослідження також показало, що чоловіки, які вживали порцію білої риби раз на два дні, мали таку ж перевагу над тими чоловіками, які вживали її рідше.

За словами лікаря Міріам Афейше, із департаменту з харчування Гарвардського університету, споживання обробленого м'яса було пов'язане з більш низькою якістю сперми. Натомість риба, навпаки, покращувала показники.

В свою чергу, лікар і фахівець із безпліддя Шеффілдського університету Аллан Пасі сказав, що здорове харчування може поліпшити фертильність чоловіків, але досі не було зрозуміло, чи є певні продукти, які можна звинуватити у погіршенні якості сперми.

"Існують переконливі докази того, що чоловіки, які вживають більшу кількість свіжих овочів і фруктів, мають кращу сперму, на відміну від тих, хто цього не робить", - каже він.

За його словами, відмова від оброблених продуктів може поліпшити стан чоловічого здоров'я в цілому і буде корисною для їх плодючості.

Реклама:

Головне сьогодні