Схуднення шкодить романтичним стосункам - вчені

— 31 жовтня 2013, 15:41

Це відбувається тому, що схудлий партнер починає переконувати свою половинку зробити те саме, пише The Daily Mail.

Про це йдеться у новому дослідженні, проведеного університетом Північної Кароліни та Університетом штату Техас в Остіні. Вчені вважають, що схуднення може мати і інший, негативний бік, якщо інший партнер у парі не готовий змінити спосіб життя.

Так, деякі люди можуть дозволяти собі відпускати критичні зауваження на адресу партнера, який сидить на дієту, бути менш зацікавленими у сексі, або намагатися саботувати свого коханого/у на нездорову їжу і пробувати перервати його/її зусилля. Внаслідок цього стосунки змінюються.

"Люди повинні знати, що втрата ваги може змінити відносини на краще або гірше, і, що спілкування відіграє важливу роль у підтримці здорових стосунків", - каже лікар Лінсі Ромо, доцент Державного університету Північної Кароліни.

Натомість пари, які змінювали свої звички разом, навпаки, повідомляли про покращення своїх стосунків, як сексуальних, так і емоційних.

За словами лікаря Ромо, дослідження показало, що зміна способу життя одного з партнерів, вплинула на динаміку розвитку стосунків у пари в цілому, в один чи інший бік.

Вона каже, що коли пара змінювалася разом, то це зближувало їх одне із одним. Коли ж цим переймався лише один із пари, стосунки, як правило страждали від цього.

Реклама:

Головне сьогодні