Середземноморська дієта краща за ліки від Альцгеймера - лікарі

— 9 грудня 2013, 12:17

Про це повідомили провідні лікарі Великобританії у своєму листі на ім'я Генерального секретаря з охорони здоров'я. Вони кажуть, що необхідно переконати людей вживати свіжі овочі, горіхи, рибу і оливкове масло. На їхню думку - це найкраща стратегія у запобіганні хворобі Альцгеймера та інших захворювань пам'яті.

Медики посилаються на численні високоякісні дослідження і зазначаюють, що їхні "переконливі" докази значною мірою ігноруються. "Ми сподіваємося, що ця криза може розглядатися як можливість до реальної зміни політики в бік середземноморської дієти, а не в бік сумнівних лікарських препаратів", - йдеться у листі.

За словами лікаря Саймона Пула, який організував написання листа, люди налякані, бо думають, що середземноморська дієта надто дорога.

"Але хоча свіжа риба і оливкове масло коштує більше, в цілому, це не дорожче, ніж стандартний раціон більшості з нас", - каже він.

Середземноморська дієта — тип харчування, характерний для середземноморського регіону. Її особливості - це вживання овочів, картоплі, бобів, горіхів, насіння, хліба та інших хлібних злаків, йогуртів, оливкової олії, риби. Крім того, ця дієта передбачає активний спосіб життя.

ВІДЕО ДНЯ

За матеріалами The Daily Mail.

Реклама:

Головне сьогодні