МОЗ каже, що у місті "швидкі" у 90% встигають доїхати до хворого за 10 хвилин

— 10 січня 2014, 16:55

Про це на брифінгу повідомив начальник Управління реформ медичної допомоги Костянтин Надутий, повідомляє прес-служба МОЗ у п’ятницю.

За словами Надутого, в Україні на сьогодні функціонує 875 пунктів постійного базування та 247 пунктів тимчасового базування підрозділів системи екстреної медичної допомоги, їх кількість постійно збільшується.

"Це дозволяє виконувати норматив прибуттю бригад екстреної (швидкої) медичної допомоги до пацієнта у містах на 90%, поза містом на 91-92% (норматив у місті – до 10 хвилин, поза містом – до 20 хвилин)", - зауважує прес-служба відомства.

Також Надутий повідомив, що усі бригади екстреної медичної допомоги територіальних центрів на 100% забезпечені медикаментами для надання медичної допомоги.

Крім того, минулого року проведено процедуру закупівлі 1 423 сучасних автомобілів екстреної медичної допомоги на суму 922 млн грн.

Як відомо, з 1 січня 2013 року в Україні проводиться реформа швидкої допомоги, яку критикували лікарі, правозахисники та пацієнти.

Основне нововведення стосувалось поділу викликів на "екстрені" і "невідкладні", а час доїзду бригади до пацієнта мав скоротитися до 10 хвилин у місті і 20 – у сільській місцевості.

Водночас лікарі пояснювали, що в існуючих умовах реалізувати заплановане неможливо, а правозахисники казали, що через реалізацію медреформи права українських пацієнтів систематично порушуються.

Реклама:

Головне сьогодні