Кофеїн покращує пам'ять - вчені

— 14 січня 2014, 13:31

Такого висновку дійшли вчені Каліфорнійського університету в Ірвайні, пише Inopressa із посиланням на New Scientist.

В дослідженні взяли участь 160 дорослих осіб, які зазвичай споживали кофеїн в мінімальних дозах. Їм було запропоновано вивчити зображення об'єктів, після чого вони отримували таблетки з вмістом 200 мг кофеїну, що еквівалентно двом чашкам еспресо, або плацебо.

За 24 години добровольці перевірили свою пам'ять за допомогою зображень, деякі з яких вони бачили раніше. Зображення були класифіковані як "старі" (побачені ними раніше), "нові" (небачені ними) і "схожі" (аналогічні побаченим).

У спробах відрізнити "старі" зображення від "нових" добровольці, що вжили кофеїн, досягли тих же успіхів, що й ті, хто прийняв плацебо. Однак ті, хто прийняв кофеїн, значно краще впоралися з більш складним завданням, зумівши відрізнити "схожі" зображення від "старих".

При цьому дослідження виявило також необхідність дотримання дозування: прийняття добровольцями по 100 і 300 мг кофеїну не призвело до поліпшення пам'яті. Крім того, вчені відзначають, що приймати кофеїн необхідно відразу після або перед вивченням матеріалу, а не безпосередньо перед іспитом.

Реклама:

Головне сьогодні