Американці лікують дітей, хворих на аутизм, за допомогою хокею. Відео

— 10 лютого 2014, 08:58

Команда "Гепарди", спеціально заснована для хворих дітей, була заснована у 2008 році. Починалось все з 10 гравців та двох тренерів, сьогодні команда має 80 хлопців та цілий штат тренерів, повідомляє Голос Америки.

"Ця команда – це справжня терапевтична програма для дітей, яка допомагає їм адаптуватись у суспільстві, вчить, як себе поводити в школі та поза її стінами, на хокейному майданчику та деінде. Програма дає їм навички для повсякденного життя, все, чому вони вчаться на кризі, вони використовують в інших ситуаціях", - каже головний тренер Дейвид Лучія.

Дейвид Блейсдел каже, що більшістю свого успіху на льоду Кристофер завдячує тренерам. Вони працюють безкоштовно. Деякі з них, у тому числі і головний тренер Лучія, ще і фінансують команду.

За словами Вейміна Жу, батька одного з цих хлопців, діти з аутизмом досить закриті до спілкування. По-перше, їх не дуже приймають інші діти, по-друге до них ставляться особливо. "Обидві ситуації погані для розвитку їх навичок поведінки у суспільстві. А тут в команді вони відчувають себе на одному рівні. Вони відчувають себе справжнім товариством", - каже він.

В свою чергу, Крис Нейґл, мама одного з гравців, розповідає, як багато її син завдячує саме спорту: "Соціальний аспект його участі у команді має величезний позитивний вплив на нього. Йому дуже подобається бути зі своїми друзями по команді. Раніше він не мав такої фізичної витривалості та втомлювався набагато швидше. Раніше він сідав собі тихесенько і читав книжку".

Американська асоціація хокею для неповносправних каже, що таких команд, як "Гепарди", у країні вже понад 50, а кількість гравців перевищує півтори тисячі. Швидкість. Витривалість. Командний дух. Змагання. Хокей – захоплюючий та разом з тим дуже складний вид спорту".

Реклама:

Головне сьогодні