Солодкі напої призводять до гіпертонії - вчені

— 24 квітня 2014, 15:34

Утім, нове дослідження стверджує, що їх вживання може також призвести до підвищення кров'яного тиску, пише The Daily Mail.

Огляд, опублікований в Американському журналі кардіології показав, що існує тісний зв'язок між питними підсолодженими напоями та підвищеним кров'яним тиском.

Лікар Акіб Халіл Малік з Гріффінського Госпіталю в Дербі (Коннектикут) разом із колегами розглянули 12 досліджень, щоб встановити чи існує зв'язок між солодкими напоями і високим кров'яним тиском. Переглянуті дослідження охопили майже 410 тис. осіб.

Так, за даними дослідження, люди, які споживають солодкі напої, більше схильні до того (від 26 до 70%), аби отримати високий тиск, на відміну від тих, хто їх не вживає.

Особливо до даної проблеми схильні підлітки (на 87%), які п'ють три або більше підсолоджених напоїв на день.

За інформацією вчених, підсолоджені напої знижують рівень оксиду азоту в організмі, що призводить до звуження судин, а отже і підвищенню кров'яного тиску.

Крім того, вони припускають, що підвищення кров'яного тиску може бути викликане сіллю, яка міститься у цих напоях.

Автори пишуть: "На завершення, наш систематичний огляд показує, що споживання підсолоджених цукром напоїв пов'язане з більш високим кров'яним тиском, що призводить до збільшення захворюваності на гіпертонію".

Реклама:

Головне сьогодні