Тест

3,3 мільйони осіб кожного року гинуть від вживання алкоголю - ВООЗ

Такими є дані нової доповіді ВООЗ, оприлюдненої 12-го травня. У доповіді також йдеться, що окрім того, що вживання алкоголю призводить до залежності від нього, він ще й є причиною більше 200 хвороб, включаючи цироз печінки та деяких видів раку. Також вживання алкоголю призводить до насильства та травм.

У доповіді наголошується, що надмірне вживання алкоголю робить людей більш сприятливими до таких інфекційних захворювань як, туберкульоз та пневмонія.

Із доповіді, яка охопила 194 країни видно, що деякі країни вживають заходи із захисту людей. Зокрема, вони підвищують податки на алкоголь, обмежуть доступ до нього, шляхом збільшення пограничного віку та регулюванням маркетингу алкогольних напоїв.

В середньому, кожна людина у віці 15 років і старше, випиває 6,2 літри чистого алкоголю на рік.

У доповіді також вказується, що серед чоловіків зафіксовано більше смертельних випадків, пов'язаних з алкоголем (7,6%) ніж серед жінок (4%). Автори дослідження відзначають стурбованість, пов'язану із постійним збільшенням вживання алкоголю серед жінок.

Європа є найбільшим регіоном із споживання алкоголю на душу населення, через присутність тут деяких країн, в яких рівень споживання алкоголю занадто високий.

"Українська правда. Життя"