Здатність до високих навантажень людини визначається генетикою - вчені

— 18 травня 2014, 08:06

Так пояснює професор медицини Аміт Суд, якого цитує Inopressa із посиланням на The Wall Street Journal За його словами, подолання труднощів у ранньому віці допомагає сформувати витривалість. Однак труднощі не повинні бути надмірними.

Характер теж має значення. Альтруїзм допомагає людям знайти сенс у своїй діяльності і дозволяє нести велике навантаження без шкоди для себе. Невротичні люди, схильні до тривоги і гніву, навпаки, відчувають сильну напругу при одночасному виконанні декількох ролей.

Перше, що ми помічаємо при перевантаженості, - все ніби починає валитися з рук: забуваєш забрати дитину зі школи, пропускаєш дзвінок від клієнта. До інших симптомів відносяться безсоння, підвищений тиск, часті болі, дратівливість і тривожність. Особисте життя і спілкування з друзями погіршується.

Надмірне навантаження позначається і на когнітивних здібностях, погіршуючи короткочасну пам'ять і знижуючи концентрацію. Як показало дослідження, опубліковане в International Journal of Stress Management, в такому стані буває важко відволіктися від роботи і розслабитися, починається хронічна втома і прокрастинація.

Як не парадоксально, деяким вдається зберегти ідеальний баланс між завантаженістю і відпочинком, додавши до списку справ яке-небудь приємне заняття. Це додає сил і допомагає обрати, від яких дій варто відмовитися, повідомляє Шелленбаргер.

Реклама:

Головне сьогодні