Жінки гладшають від стресу – вчені

— 16 липня 2014, 14:18

Стрес уповільнює метаболізм у жінок. Жінка, яка хвилюється, упродовж дня спалює десь на 100 калорій менше, підрахували науковці з Університету Огайо.

Про це пише The Daily Mail.

Середній вік учасниць дослідження складав 53 роки. Вчені ретельно опитали їх щодо того, чи хвилюються вони через роботу, чи тривожаться за дітей, чи мають якісь проблеми з чоловіками, бойфрендами або друзями.

У рамках експерименту жінок почастували ситною стравою з індичатини та яєць із соусом та бісквітами. У ній було 930 калорій. Учені ж слідкували за їхнім метаболізмом та рівнем інсуліну в крові.

Виявилося, що жінка, котра має хоча б одну серйозну причину для хвилювання, протягом наступних 7 годин після їжі спалює в середньому на 104 калорії менше, ніж спокійна учасниця. Дослідники кажуть, за рік таких "стресових" кіло може набратися цілих 5.

На додачу в жінок у стресі науковці зареєстрували вищий рівень інсуліну, а це теж сприяє накопиченню жиру. Це вже не кажучи про те, що тривога змушує нас утішатися більш жирними наїдками.

"У нас вже були дані про те, що в стресі ми воліємо їсти неправильну їжу, але наші результати говорять про те, що, коли ми їмо неправильну їжу, то швидше наберемо вагу, бо спалюємо менше калорій", - зазначила керівник дослідження, професор психіатрії та психології Джен К'єлкот-Глейсер.

Науковці не можуть з упевненістю сказати, чи так само стрес діє на чоловіків. У них більше м'язів, і метаболізм працює трохи інакше.

Реклама:

Головне сьогодні