Вчені: смажений арахіс небезпечніший для алергіків, аніж сирий

— 22 вересня 2014, 11:54

Хімічні зміни, що відбуваються в продукті через температурну обробку, призводять до того, що імунна система гостріше реагує на протеїни арахісу.

Про це пише The Independent.

На думку науковців, це може бути поясненням, чому алергія на арахіс частіше зустрічається на Заході, аніж у Східній Азії. Смажені без додавання олії солоні чи солодкі горішки є популярним снеком у західних країнах, тоді ж як у стравах східної кухні арахіс частіше зустрічається в сирому, вареному чи смаженому в олії вигляді.

Дослідники з Оксфордського університету провели експеримент на мишах, щоби порівняти, як реагує їхня імунна система на протеїни арахісу. У гризунів, котрим спочатку дали арахісу, смаженого по-сухому, в наступні рази розвивалася сильніша алергічна реакція.

"Алергії можуть бути зумовлені багатьма факторами, як то родинний генетичний фон та зовнішні стимулятори. У випадку алергії на арахіс ми гадаємо, що нам вдалося виявити зовнішній стимулятор у тім, яку високотемпературну обробку проходить арахіс…", - зазначив доктор Амін Могхаддам.

Реклама:

Головне сьогодні