Хімікати, що містяться в пластику, шкодять сексуальному життю – вчені

— 22 жовтня 2014, 11:45

Винні фталати – хімікати, що містяться в миючих засобах, упакуванні різних продуктів, побутовому пластику тощо.

Про це говорилося на щорічному з'їзді Американської спільноти з питань репродуктивної медицини, повідомляє The Telegraph.

"Якщо згадати про гумову качечку, або дощовик, або шторку для душу, котрі є м'якими та гнуться, то гнучкість, скоріше за все, надають їм фталати", - зазначила науковець із Медичної школи Рочестерського університету Емілі Баретт.

"Ми переконуємось, що фталати порушують роботу ендокринної системи, вони вступають у конфлікт зі здоровими гормонами в організмі – тестостероном та, схоже, естрогеном також", - додала вона.

Фталати хімічно не зв’язані з пластиком, до якого їх додали, тож постійно виділяються в повітря, рідини та їжу.

Баретт залучила до свого дослідження 360 вагітних жінок. Вона виміряла рівень фталатів у їхній сечі та розпитала піддослідних, як у них справи з потягом до сексу. Виявилося, що в тих учасниць, в яких рівень фталатів був вищим, проблеми з лібідо ще до настання вагітності бували в два з половиною рази частіше.

Науковець радить жінкам, котрі прагнуть мати дітей, уникати фастфуду та оброблених продуктів, щоби мінімізувати свій контакт із фталатами. Щоправда, констатує Баретт, значні дози хімікатів ми отримуємо просто з довкілля та разом із органічними продуктами.

Реклама:

Головне сьогодні