Радить дієтолог: харчування проти грипу і застуди. Відео

149
30 жовтня 2014

Таким чином, харчування у цей холодний та сирий період має бути спрямоване на його зміцнення, розповідає лікар-дієтолог Оксана Скиталінська у програмі "Сніданок" на 1+1.

Перш за все, у раціоні мають бути білкові продукти, бо саме з них утворюються імунні клітини, які розпізнають ворога, інфекцію та видаляють її.

Як відомо, до білкових продуктів відносяться: кисломолочні продукти, молоко, не жирне м'ясо, птиця, риба, яйця та бобові.

Відмінним підсилювачем імунітету є японські гриби шиітаке. На порцію вистачить 1-2 грибочки, які варто проварити близько 5-ти хвилин.

Капуста броколі допомагає печінці позбутися токсинів. Крім того, варто не забути за такі народні продукти як цибуля, часник, куркума та імбир. Саме ці продукти мають гарні противірусні і антибактеріальні властивості.

Остання деталь - напої, багаті вітаміном С. Настій шипшини, зелений чай з лимоном, цитрусові соки і лимонади.

Якщо до правильного харчування додати ще й прості запобіжні заходи, на кшталт частого миття рук з милом, полоскання горла теплою водою та прогулянки на свіжому повітрі, то вірус не стане загрозою.

Будьте здорові!

powered by lun.ua