Радить дієтолог: якою має бути порція, аби не погладшати. Відео

— 3 листопада 2014, 14:50

Про це розповіла лікар-дієтолог Оксана Скиталінська в ефірі "Сніданку з 1+1".

За її словами, як правило, це стосується гарнірів. бо більшість звикла, що гарнір - це доповнення до м'яса і його можна їсти скільки завгодно.

Є дуже простий спосіб визначення порції - це наші руки. За словами лікаря, шлунок, за розміром, це як два ваші кулаки. Тому потрібно намагатися не переїдати.

Отже, одна порція білкових - це одна долоня: риба, птиця, твердий сир і бобові.

Порція жиру - це великий палець: оливкова олія, вершкове масло, насіння, горіхи, або одна цукерка.

Один кулак - це одна порція каші, фруктів, ягід, молочних продуктів та морозива.

П'ятірня - це порція для овочів. Вони низькокалорійні та містять багато вітамінів і клітковини і їх можна з'їсти більше за все.

Будьте стрункими та здоровими!

Реклама:

Головне сьогодні