Радить дієтолог: яким має бути правильний хліб. Відео

117
10 листопада 2014

Правильний хліб, перш за все, має бути зерновим.

Про це розповіла лікар-дієтолог Оксана Скиталінська в ефірі "Сніданку з 1+1".

Якщо немає зернового хлібу, обираємо чорний хліб. Якщо немає чорного хліба, обираємо сірий. А от від білого хліба краще утриматися, каже дієтолог.

В одному шматочку зернового хліба знаходиться приблизно три грами клітковини, яка очищає наш організм, дає відчуття ситості і не дозволяє набрати зайву вагу.

За словами лікаря, обрати зерновий хліб дуже просто: для цього потрібно почитати етикетку. Так, на першому місці має розміщуватися борошно із цільного зерна. Варто також звернути увагу на насіння, яким часто посипають булочки. Воно також може додавати зайвих калорій.

Увага: краще не купувати хліб, до складу якого входить цукор, патока і карамель.

Денна норма хлібу складає 3-4 шматочки. Для тих, в кого є зайва вага - максимум два.

Дієтолог зазначає, що всі види лавашу відносяться до білого хлібу. Альтернатива хліба - зернові хлібці (3-4 штуки на день).

Зберігати хліб потрібно у пакетах, подалі від світла і тепла, найкраще у холодильнику, або у спеціальній хлібниці.

Будьте здорові!  

powered by lun.ua