Радить дієтолог: продукти проти герпесу на губі. Відео

35
18 листопада 2014

Про це в ефірі "Сніданку з 1+1" розповіла лікар-дієтолог Оксана Скиталінська.

За її словами, така дієта повинна містити велику кількість амінокислоти лізину, яку можна знайти в рибі трісці, курячій грудці, сиру пармезан, квасолі та чечевиці.

Другим антигерпесним компонентом раціону має бути вітамін С: лимони, свіжа капуста, петрушка та шипшина.

Вітаміни групи В: страви з печінки та нежирного м'яса.

Шкідливими є продукти, що містять цукор, маргарин, родзинки, арахіс та шоколад.

Щоб знизити ризик появи герпесу, потрібно не переохолоджуватися, не перегріватися на сонці та не захоплюватися пивом. 3-4 кухлі пива можуть викликати загострення герпесу.

Якщо загострення герпесу з'являється кожні 3-4 місяці, варто обов'язково звернутися до лікаря.

Будьте здорові!

powered by lun.ua