Транс-жири у їжі шкодять пам’яті – дослідники

233
20 листопада 2014

Окрім цього споживання великої кількості транс-жирів пов’язують із ожирінням, підвищеною агресивністю та схильністю до серцевих хвороб.

Про це пише The Daily Mail.

Дослідники з Медичної школи Сан-Дієго при Каліфорнійському університеті проаналізували раціон та провели перевірку пам’яті  1000 добровольців віком до 45 років.

Учасникам запропонували переглянути 104 картки зі словами. Вони мали сказати, чи зустрічалося кожне зі слів на попередніх картках. Дослідники встановили, що ті з піддослідних, у раціоні котрих було транс-жирів найбільше, показали найгірші результати. Між тим середній показник був 86 слів.

Кожен додатковий грам транс-жирів на добу – на 0,76 запам’ятованих слів менше, підрахували вчені.

Крім цього лікарі нагадують, що транс-жири, котрі покращують текстуру випічки та подовжують її "життя", є найбільш шкідливими для серця.

Фото з Flikr (by Caro Wallis)

powered by lun.ua