Радить дієтолог: правда про білий та тростинний цукор. Відео

30
22 грудня 2014

Про це у програмі "Сніданок з 1+1" розповіла лікар-дієтолог Оксана Скиталінська.

За її словами, який би цукор ми не їли, він однаково впливає на наше здоров'я. Зокрема, він: послаблює імунітет, веде до ожиріння, діабету та хворого серця, посилює стрес, прискорює старіння, робить гіперактивними та погіршує увагу у дітей, викликає дивіцит вітамінів А, С та групи В, кальцію, магнію та заліза.

Щоб зменшити тягу до солодкого існує декілька правил: варто поєднувати білкові продукти із овочами, готувати салати, супи-пюре із вареним м'ясом та рибою.

Крім того, цукор краще вживати у зв'язаному з білками вигляді: кисломолочними продуктами, йогуртами. Крім того, потрібно вживати продукти, багаті на хром, а саме: рибу-тунець, перлову крупу та гриби.

Для того, аби обрати тростинний цукор, необхідно звернути увагу на пакування. Він має бути рафінований. Білий цукор краще купувати у відомого виробника. А от цукрову пудру не варто купувати взагалі. До неї додають багато хімікатів, аби вона не злипалася.

Будьте здорові!

"Українська правда. Життя"

powered by lun.ua