Щоби народити сина, слід їсти банани: учені підтвердили деякі, здавалося б, абсурдні міфи

— 21 січня 2015, 10:10

Виявляється, деякі знайомі нам із дитинства міфи – щира правда.

Це підтверджують науковці, пише The Daily Mail.

"Їж по яблуку на день – і забудеш про лікарів"

Дослідники з Оксфордського університету вирахували, що одного яблука щодня досить, щоби на 12% знизити ризик інфаркту та інсульту. Клітковина не дає холестеринові закупорювати артерії, а антиоксиданти допомагають імунній системі.

"Не намочи ноги, бо застудишся"

Задля експерименту дослідники з Кардіффського університету попросили частину добровольців на 20 хвилин занурити ноги в миску з холодною водою. Інші учасники опустили їх у холодну. Протягом наступних 4-5 днів у третини піддослідних, які намочили ноги, з'явилися ознаки застуди. Із контрольної групи занедужало лише 9%.

Як пояснюють учені, охолодження поверхні тіла, особливо ніг, призводить до захворювання, якщо в людині вже "дрімав" якийсь вірус.

"Якщо вагітну сильно нудить, то в неї буде дівчинка"

Дослідження, що його провели вчені з Вашингтонського університету, показало, що серед жінок, котрі опиняються в лікарні через тяжкий токсикоз, виявляється на 80% більше вагітних дівчатками, аніж серед представниць контрольної групи. Науковці припускають, що річ у вищому рівні "вагітного" гормону хоріонічного гонадотропіну людини, який пов'язують саме з жіночою статтю ембріона.

"Як хочеш сина, налягай на банани"

Науковці з Оксфордського університету підтвердили: споживання бананів на сніданок збільшує шанси завагітніти хлопчиком. Як це працює, вони поки не знають. Вочевидь, якусь роль відіграє калій, адже, як відомо, один банан містить близько 13% від добової норми для людини.

"Не можеш заснути – рахуй овечок"

Зі слів експерта зі сну доктора Ніла Стенлі, такі заняття як рахувати подумки овечок, заспокоює мозок і справді допомагає заснути. Щоправда науковець уточнює: не треба, щоби через уявну хвіртку одна за одною сунула сотня овечок – це дасть мозкові зайву роботу. Хай нею туди-сюди по черзі ходить трійко тваринок.

"Часник допомагає від зубного болю"

Часник містить евгенол – речовину, що має протизапальні та антибактеріальні властивості, а ще є антиоксидантом та анестетиком. Водночас лондонський стоматолог Чарлі Фербер застерігає: часник дає полегшення ненадовго, і може спричинити виразку на слизовій. Він радить помастити місце, що болить, часниковою олією, та мчати до спеціаліста.

"Дивись не ковтни жуйки, бо в шлунку застрягне"

Якщо ви випадково проковтнули жуйку, це навряд чи викличе якісь проблеми. Але якщо ви з тих, із ким така халепа стається регулярно – це вже недобре. Шматки жуйки можуть злипнутися та утворити так званий бездар – камінь органічного походження. В деяких випадках він не виходить сам, і доводиться вдаватися до операції.

Реклама:

Головне сьогодні