Сидячий спосіб життя не компенсувати фізичними вправами - дослідники

— 21 січня 2015, 19:02

Він само загрожує хворобами серця, розвитком діабету та раку. Звісно, найбільшою небезпека є для тих, хто займається спортом мало чи не займається ним взагалі.

Про це пише The Daily Mail.

Дослідники з Rehabilitation Institute University Health Network Торонто заявляють, що 1-годинне заняття спортом не слугує виправданням для того, щоби бути неактивним протягом решти дня. Між тим більше половини людей більшу частину часу, коли не сплять, працюють за комп’ютером, дивляться телевізор або їдуть, знов-таки, сидячи, з роботи чи на роботу.

"Наше дослідження виявило, що, попри плюси для фізичного здоров'я, які несе фізична активність, лише її може бути недосить для того, щоби знизити ризик захворювання", - каже один із авторів, доктор Девін Алтер.

До таких висновків він та його колеги дійшли, вивчивши результати понад 47 попередніх медичних досліджень.

Учені поки не можуть сказати, що треба робити, щоби повністю "знешкодити" наслідки від тривалого сидіння, але впевнені, потрібно і займатися вправами, і поменше сидіти.

"Перший крок – це слідкувати, скільки ми сидимо – щойно ми починаємо рахувати, ми маємо більше шансів змінити нашу поведінку", - говорить Алтер.

Наступний – це ставити досяжні цілі та знаходити можливості для того, щоби було більше фізичної активності – і менше часу, проведеного сидячи - у вашому повсякденному житті", - радить науковець.

Наприклад, як пропонує дослідник, на роботі кожні півгодини можна підводитися й робити кілька рухів. Поки по телевізору йде реклама, можна "відлипнути" від екрану й виконати кілька вправ.

Реклама:

Головне сьогодні