Експерти назвали продукти-вороги красивої шкіри

— 4 січня 2015, 13:52

"Найкраща зброя проти старіння шкіри – це ваша виделка", - стверджує дієтолог Карен Фішер.

"Коли ви їсте правильну їжу, то постачаєте вашій шкіри поживні речовини для продукування нового колагену, боротьби зі старінням та здоровішого й молодшого вигляду", - додає вона.

Про їжу, яка є некорисною для шкіри, розповідає The Daily Mail.

Дієтичні рисові хлібці є улюбленим снеком моделей, що містить мало жирів і допомагає підтримувати струнку фігуру. Водночас рафіновані вуглеводи тіло розщеплює на цукор. Коли цукру в крові стає забагато, молекули глюкози приєднуються до протеїнів у колагені. Утворюються так звані кінцеві продукти посиленого гліколізування, що призводять до появи зморщок та плямок на шкірі.

Жирні сири, особливо блакитні, здатні загострювати запалення та акне. На думку дерматолога Росса Перрі, це відбувається через надмірне підвищення рівня жирних кислот омега-6 та омега-3.

Кавуни та фініки належать до продуктів із високим глікемічним індексом. Дослідники вважають, що така їжа в раціоні має безпосередній вплив на акне. Продукт із високим ГІ спричиняє в організмі сплеск гормонів, зокрема інсуліну. Це, в свою чергу, стимулює утворення секрету сальних залоз, що закупорює пори.

У 2007-му році австралійські вчені провели експеримент, посадивши молодих парубків-добровольців на жорстку дієту з продуктів із низьким рівнем ГІ. У результаті стан їхньої шкіри значно поліпшився.

Молоко посилює акне, оскільки містить гормони. Причому, як помітили вчені, вживання знежиреного молока на 44% підвищує вірогідність появи прищів.

Злаки вважаються корисним сніданком, але до 37% такої страви – це цукор. Експерти стверджують, що цукор зістарює шкіру, змушує її втрачати еластичність, а ще сприяє розширенню пор та спонукає організм виробляти більше секрету сальних залоз.

Червоне м'ясо таж здатне погіршувати стан шкіри, особливо в людей, чутливих до тестостерону. Підвищений рівень чоловічих гормонів теж стимулює продукування шкірного жиру.

"Без тіні сумніву, алкоголь – це для шкіри найгірше", - каже Перрі.

Хмільні напої висушують шкіру, ведуть до зниження в організмі рівня вітаміну С, призводять до брезклості, появи зморщок і темних кіл під очима.

Реклама:

Головне сьогодні