Радить дієтолог: їжа від весняного гіпоавітамінозу

59
16 березня 2015

Про це на своїй сторінці у Facebook розповіла лікар-дієтолог Оксана Скиталінська.

За її словами, незважаючи на поширену думку, що у весняних овочах-фруктах "нічого немає", там є сотні тисяч фітохімічних речовин, які мають багатогранний вплив на наше здоров'я: зменшують приховані запальні процеси, покращують структуру судин, кровоток, видаляють токсини, інактивують віруси, сприяють росту корисних бактерій у кишечнику, і, тим самим, підсилюють імунітет, захищають клітини від злоякісних мутацій, нормалізують метсболізм та відновлення всіх функцій клітин.

"Заправляти такі салати добре сумішшю оливкової олії, лимонного соку сбо бальзамічного оцту та кефіру (або йогурту). Олія допоможе засвоїтися каротиноїдам, а кефір зробить таку заправку низькокалорійною, додасть корисних амінокислот та кальцію. Тому овочі, фрукти, ягоди, як свіжі, так і морожені мають бути у вашій тарілці щодня", - каже вона.

Лікар зазначає, що другий спосіб - це більше сонця. "Підставляйте обличчя, шию, руки сонячному промінню: в шкірі утворюватиметься вітамін Д. Він нормалізує обмін речовин, є потужним антидепресантом, зміцнює кістки, покращує структуру волосся, шкіри", - радить дієтолог.

"Українська правда. Життя"

powered by lun.ua