Дослідники з'ясували, що сниться чоловікам та жінкам

— 19 березня 2015, 17:38

Експерти з британського Університету Суонсі дослідили понад 100 тисяч снів чоловіків та жінок, щоби розібратися, що кому сниться.

Про це пише The Telegraph.

Виявилося, що найчастіше в чоловічих снах з'являється зброя, автівки, насильство та секс із незнайомками. Натомість у жіночі сни зазвичай приходять люди, яких вони знають у реальному житті.

Цікаво, що сюжети жіночих снів частіше розгортаються всередині якогось приміщення, тоді як чоловічі – "виходять" надвір.[L]

Секс сниться представникам обох статей, але сниться по-різному. Як пояснює психолог Дженні Паркер, жіночі еротичні сни романтичніші, в них більше поцілунків тощо. Почасти це пояснюється тим, що сни жінок більше детальні. Вони помічають, у що вдягнені персонажі, який у них вираз обличчя.

Між тим як з'ясував дослідник Келвін Холл, кожен четвертий персонаж, що зустрічається в чоловічих снах, є агресивним. Вищий, аніж у жінок, рівень тестостерону, змушує представників сильної статі більше думати про насильство та секс й, відповідно, частіше бачити це уві сні.

Проте не можна сказати, що сни жінок спокійні та приємні. Виявляється, жінки частіше бачать кошмари або щонайменше описують сон, що їм наснився, як поганий.

До слова, науковці у Кіото нещодавно розробили систему МРТ-сканування та інтерпретації, котра дозволяє спостерігати за мозковою активністю людини, що спить, та з точністю до 60% визначати, що їй сниться.

Реклама:

Головне сьогодні