Квіташвілі: постачальник ліків для ВІЛ-інфікованих зриває поставку

— 27 травня 2015, 13:42

Про це він заявив на відкритті засідання Кабміну в середу.

За його словами, фірма отримала оплату від держави у розмірі 52 мільйони 648 тисяч гривень ще у грудні минулого року. На даний час, стверджує він, компанія не виходить на зв'язок з міністерством.

Квіташвілі також додав, що він спілкувався з індійською компанією-постачальником, а також послом і виявив, що "Вектор-фарма" з індійцями також наразі не контактує.

За його словами, препарати готові і можуть бути поставлені в Україну протягом десяти днів.

При цьому він признав, що, згідно з контрактом, у фірми було 180 днів терміну для поставки ліків і цей час ще не сплив – він закінчується 19 червня.

Також Квіташвілі додав, що до кінця червня у міністерства ще є необхідні препарати. Крім того, за його словами, міністерство звернулося до гуманітарних організацій з проханням надати допомогу, якщо вона знадобиться.

Міністр попросив правоохоронні органи допомогти розібратися у ситуації.

У свою чергу прем'єр Арсеній Яценюк попросив міністра внутрішніх справ Арсена Авакова знайти фірму і "допомогти" їй виконати свої зобов'язання. Крім того, він попросив Авакова знайти заступника міністра, який підписував цей контракт і запитати, "у якому він був стані при підписанні".

Також він попросив Квіташвілі створити план "Б" для уникнення таких ситуацій у майбутньому.

Як відомо, у грудні 2014 року МОЗ уклав контрактів загалом більш ніж на 532 млн грн. Тоді також повідомлялося, що "Вектор-фарма" отримала замовлення на 81,09 млн грн.

Реклама:

Головне сьогодні