Здорове носіння підборів: поради та вправи. Відео

— 4 червня 2015, 10:45

В свою чергу, це призводить до падінь та серйозних розтягнень зв'язок гомілковостопного суглоба, стверджують південнокорейські дослідники, яких цитує The Daily Mail.

У довгостроковій перспективі це може призвести до деформації ноги, болі в спині і нездорової ходи, додали вони.

За словами Семмі Марго, фізіотерапевта та дослідниці Королівського товариства фізіотерапії, небезпека у носінні високих підборів щодня справді є.

Тим не менше є ряд спеціальних вправ та альтернатив для тих, хто не хоче знімати улюблені підбори.

Різні підбори

Деякі підбори - здоровіші за інші. "Якщо ваші підбори складають 4 см і мають платформу в 1 см, то насправді висота вашого підбору складатиме лише 3 см. Таким чином, це краще ніж 4-сантиметрова шпилька", - каже вона.

Фізіотерпевт також зазначає, що ширші та коротші підбори дають більше стабільності та запобігають травмам.

Вона також каже, що постійне носіння підборів змушують литкові м'язи вкорочуватися, а м'язи на іншій стороні ноги, навпаки, подовжуватися. Як наслідок, виникає дисбаланс, що і призводить до травм. Тому вона і не радить носити підбори більшу частину тижня.

Утім постійне носіння плаского взуття - також не є надто корисним. Для оптимального балагсу, жінка радить протягом тижня носити низькі, середні та високі підбори, а також пласке взуття.

Крім того, варто робити спеціальні вправи для тренування м'язів ніг. Такі вправи, на думку лікаря, варто виконувати три-чотири рази на тиждень. Їх можна інтегрувати до повсякденного життя.

Жінкам варто розтягувати свої литкові м'язи. Для цього потрібно стати на край сходинки та тягнути п'ятку до низу, наскільки це можливо. Вправа виконується протягом 10-ти секунд.

Реклама:

Головне сьогодні