Учені вирахували, скільки треба спати, щоби менше хворіти

— 7 вересня 2015, 17:39

Його результати надрукував журнал Sleep.

Про це, з посиланням на сайт Refinery29.com, пише Time.

Науковці використали дані щодо 1885 чоловіків та 1875 жінок, котрі брали участь в опитуванні Health 2000. Зокрема йшлося про тривалість та якість нічного сну добровольців, про те, чи нема в них якихось розладів сну, наскільки втомленими або бадьорими вони почуваються впродовж дня. Також учених цікавили дані щодо того, скільки днів на рік ці люди проводили на лікарняному.

Виявилося, що найменше хворіли ті жінки, які в середньому сплять по 7,6 години, і ті чоловіки, які сплять по 7,8 години вночі. Люди, що сплять більше або менше за цю чарівну кількість, хворіють більше.

Також учені з'ясували, що чоловіки частіше від жінок вживають снодійне, а тривалість жіночого сну більше залежить від пори року.

Як зазначає видання, наявність кореляції між кількістю днів на лікарняному та тривалістю сну не обов’язково свідчить про те, що одне витікає з іншого. Водночас ця гіпотеза не суперечить результатам одного з попередніх досліджень на цю тему, коли з'ясувалося, що спати треба по 5-9 годин щоночі.

Одначе важлива не лише тривалість, а й якість сну. Як встановили вчені, поганий сон здатен спричинять стан "сонного сп’яніння", через яке людина прокидається зі сплутаною свідомістю.

Нагадаємо, дослідники дали поради для тих, кому буває важко заснути. Серед чарівних рецептів - мильні бульбашки, тиха музика та хороша книжка.

Реклама:

Головне сьогодні