Заморожування яйцеклітин дає жінкам хибну надію - британський лікар, експерт ЕКЗ

— 26 жовтня 2015, 11:31

Тисячі жінок у світі заморожують свої яйцеклітини з немедичних причин. Вони просто відкладають терміни народження дитини, пише The Daily Mail.

В свою чергу клініки заохочують таких жінок та обіцяють, що швидко зможуть народити із вірогідністю в 60%.

Утім все більша кількість експертів струбована тим, що шанси завагітніти насправді доволі примарні. Принаймні так стверджує організація із запліднення та ембріології людини у Великобританії.

За словами Роберта Вінстона, експерта та піоенра з ЕКЗ, деякі клініки переоцінюють свої шанси. "Робити це після 40 занадто пізно. Шанси завагітніти за допомогою ЕКЗ в цьому віці становлять лише від 3 до 4%", - каже віню

Він також додає, що клініки дуже гарно наживаються на жіночих страхах та зберіганні яєць.

Тим не менше статистика свідчить, що цікавість до процедури з кожним роком зростає все більше.

За словами лікарки Сюю Ейвері, дуже важливо аби жінки мали належну достовірну інформацію. "Немає жодної гарантії, що ми будемо переносити ембріон, не кажучи вже про народження", - додає вона.

Адам Бален, голова Британського товариства фертильності, додав, що жінки "повинні мати реалістичні уявлення про перспективи успіху".

У Великобританії у 2008-ому році було заморожено 2 475 яйця. До 2013-го року ця цифра зросла 7 тис. У п'ятрічний період між 2008 та 2013 відбулося лише 41 пологи із заморожених яйцеклітин.

Реклама:

Головне сьогодні