У світі з'явиться нова валюта Bitwalking, яку можна буде заробити ходінням

— 26 листопада 2015, 17:50

За планом, людина отримуватиме по одному криптодолару за кожні 10 тисяч кроків - тобто за приблизно вісім пройдених кілометрів, - пише Бі-Бі-Сі.

Зароблені гроші учасники схеми зможуть витрачати в інтернет-магазинах або ж обміняти на готівку.

Автори ініціативи Ніссан Бахар і Френкі Імбессі вже залучили понад 10 млн. доларів США в якості початкового фонду для реалізації своєї ідеї.

Гроші на проект дали японські інвестори, які погодилися допомогти заснувати нову валюту і створити віртуальний банк, який міг би верифікувати кількість зроблених кроків і здійснювати необхідні транзакції.

Японська компанія Murata вже працює над створенням браслета, який би показувати власнику, скільки той зробив кроків і скільки заробив криптодоларів.

Ідея криптовалюти Bitwalking (BW$) ґрунтується на популярності фітнес-трекерів і має стимулювати людей до активного способу життя.

Організатори проекту планують залучити до нього компанії з виробництва спортивного одягу, служби охорони здоров'я, організації по захисту довкілля, а також потенційно - рекламодавців, які отримають доступ до цільових аудиторій.

У майбутньому до проекту також можна залучити роботодавців, які дбають про здоров'я працівників. Вони могли би додавати криптовалюту, зароблену працівниками, до звичайної зарплати.

Ідея Bitwalking - не нова. Кілька стартапів раніш уже намагалися пов'язати турботу про здоров'я з винагородою, але більшість проектів виявилися невдалими, оскільки схема підрахунку кроків була недосконалою і нею могли скористатися шахраї.

Зокрема, тестування подібної системи Google показало, що кроки в ній можна успішно імітувати.

Bitwalking поки офіційно не оприлюднив свій алгоритм, але за деякими повідомленнями він буде використовувати, зокрема, дані GPS.

Реклама:

Головне сьогодні