Овочі та фрукти знижують ризик отримати еректильну дисфункцію - дослідження

126
19 січня 2016

Про це йдеться у новому дослідженні, опублікованому у блозі The New York Times.

Попередні дослідження показали, що флавоноїди та антиоксиданти, які містяться в цих продуктах, створюють протизапальний ефект, що, в свою чергу, знижує ризик захворіти на серцево-судинні захворювання та деякі види раку.

В даному дослідженні, опублікованому у журналі "The American Journal of Clinical Nutrition", брало участь 25 тис. чоловіків, які заповнювали харчові анкети кожні чотири роки.

Вони також оцінювали свою здатність підтримувати ерекцію, достатню для статевого акту за п'ятибальною шкалою.

Так, протягом 10-річного експерименту, 35,6% чоловіків заявили про еректильну дисфункцію. Після врахування факторів, на кшталт: фізичної активності, гіпертонії, споживання алкоголю, цукрового діабету та інших, вчені виявили, що висока кількість спожитих флаваноїдів у чоловіків молодше 70-ти років, асоціювалася із зниженням ризику еректильної дисфункції на 11-16%.

Вживання більшої кількості фруктів, основного джерела антиоксидантів, пов'язують зі зниженням ризиків на 14%

powered by lun.ua