Івано-Франківські чиновники вважають: породіллі мають терпіти, поки приміщення будується

— 27 січня 2016, 09:00

Так вони відреагували на розміщення Марією Козакевич у мережі Facebook фото умов у яких перебувають жінки після пологів в Івано-Франківському обласному перинатальному центрі.

Жінка опублікувала у спільноті "Типовий Франківськ" світлини з обшарпаними ліжками, заплямованими матрацами, заклеєними скетчем вікнами та тумбочками, які не зачиняються.

Фото Марії Козакевич
Фото Марії Козакевич
Фото Марії Козакевич

Директор департаменту охорони здоров’я Мирон Матейко так прокоментував це "Галицькому кореспонденту":

"Ви самі знаєте, як фінансується медицина – по залишковому принципу. Найлегше – критикувати. В більшості вони роблять поточні ремонти за рахунок благодійних внесків, спецкоштів, меценатів. А в бюджеті того нема. Нам не вистачає на невідкладну допомогу", – зазначив він.

Фото Марії Козакевич
Фото Марії Козакевич
Фото Марії Козакевич

"Повірте, що там є хороші палати, пологові зали. Є частина приміщень чи палати, які потребують капітального ремонту, але повірте, коли вже зведений новий перинатальний центр, то чи треба вкладати в старе приміщення великі кошти? Коли вже стоїть накритий на базі обласної клінічної лікарні новий корпус. Коли він почне функціонувати, то це питання фінансування, зараз проект заморожений через нестачу коштів. Тому я б не вкладав великі гроші у це приміщення, бо треба добудовувати нове", – уточнив Матейко.

Реклама:

Головне сьогодні