ВООЗ б'є на сполох через вірус Зіка та прогнозує зараження ще 4 млн. осіб

— 29 січня 2016, 10:26

На спеціальній нараді у Женеві, генеральний директор ВООЗ Маргарет Чен заявила, що вірус, який пов'язаний із вродженими дефектами і неврологічними проблемами, несе все більше загрози, повідомляє Associated Press.

За її словами, хоча ще немає остаточних доказів того, що Зіка став причиною народження великої кількості немовлят із аномально маленькими головами, "рівень тривоги є дуже високим".

Вона також зазначила, що ймовірним є зв'язок між вірусом Зіка та синдромом Гієна-Барре, який може викликати тимчасовий параліч.

Всесвітня організація охорони здоров'я (ВООЗ) допустила, що кількість заражень вірусом Зіка в країнах Південної та Північної Америки може досягти трьох-чотирьох мільйонів, включаючи 1,5 мільйона випадків у Бразилії.

Нещодавно з'явилася інформація, що громадянин Данії, який повернувся з поїздки до Мексики і Бразилії, був госпіталізований з вірусом Зіка.

Експерти в галузі охорони здоров'я заспокоюють, що у Європі можуть фіксуватися лише поодинокі випадки зараження вірусом Зіка.

Причому інфікування відбуватиметься під час міжнародних поїздок.

Пояснюють медики це тим, що Зіка не здатний поширюватися у країнах з холодним кліматом, оскільки, комарі, які його розносять, не здатні в таких умовах розмножуватися.

Реклама:

Головне сьогодні