Надійна профілактика карієсу: зубна нитка ®

— 16 лютого 2016, 18:00

Щетинки зубної щітки ефективно очищають поверхню зубів, але не проникають в простір між ними. Частинки їжі накопичуються в міжзубних проміжках, де згодом утворюються осередки патогенної флори. Первинний карієс, що розвивається з бічної сторони зуба, довгий час не проявляє себе. До стоматолога люди часто записуються в тому випадку, коли каріозні плями з'являються на видимій ділянці зубної емалі.

Використання зубної нитки (флосу) запобігає розвитку карієсу. Після кожного прийому їжі щільно натягнутою ниткою акуратно очищають область проміжків між зубами (так, щоб не травмувати ясна). Для виробництва миючих засобів використовують:

  • шовк;
  • нейлон;
  • тефлон;
  • багатокомпонентні склади.

Випускають вощені (покриті воском) і невощені зубні нитки. Виріб, покритий воском, має гладку поверхню, і легко проникає між зубами. Невощені нитки швидко розшаровуються, за рахунок чого зростає тертя в контактній зоні. Ці засоби використовують для видалення нальоту з зубів і язику, а також для чищення частини зубної коронки, що знаходиться нижче рівня ясен.

Лікувальні нитки — вироби, просочені фармацевтичними розчинами, дезінфікуючими порожнину рота, які зміцнюють зубну емаль.

Зубна нитка з розширювальним ефектом збільшується в об'ємі в межзубному просторі, що підвищує якість очищення емалі.

ВІДЕО ДНЯ

У мережі магазинів "Ваше здоров'я" представлено декілька видів флосу, застосовуваного для чищення зубів, брекетів, мостовидних протезів.

Приватний ортодонтичний засіб дає можливість підтримувати гігієну порожнини рота і свіжість дихання в будь-яких умовах — вдома, на роботі, в закладах громадського харчування, в дорозі.

Вартість упаковки залежить від функціональності виробу, складу нитки, популярності виробника на міжнародному ринку.

Реклама:

Головне сьогодні