Діти, які погано харчуються і живуть у бідності, ризикують захворіти на рак

— 19 травня 2016, 14:20

Такого висновку дійшли лікарі з Дослідницького інституту раку у Великобританії, переглянувши дані 22 попередніх досліджень, пише The Daily Mail.

Науковці попереджають, що погане харчування в дитинстві, порушення норм гігієни пов'язане з кількома видами онкологічних захворювань, у тому числі шлунку та кишківника.

Діти з родин, які мали бідні умови проживання і побуту, де батько мав нестатусну роботу, мали вищий ризик захворіти на рак кишківника.

Лікарі також знайшли взаємозв'язок побуту з раком шлунку, оскільки сім'ї з низьким рівнем доходів були більш схильними мати на слизових оболонках Хелікобактер пілорі (бактерія, яка спричинює розвиток виразки та може підвищувати ризик раку).

Фото olesiabilkei/Depositphotos

"Діти, які вели здоровий спосіб життя, жили у міцній родині та мали соціальну підтримку, розвивали здорові поведінкові звички, що знижувало ризик захворіти на рак у дорослому житті", — розповіла провідний автор дослідження лікар Джотсна Вора, яка також є головою Дослідницького центру раку.

"Раніше ми знали, що бідне життя в дитинстві призводило до проблем із серцем. Однак оточення дитини та умови, в яких вона зростає, також впливають на ризик розвитку раку", — додала лікар.

Тим часом лікар Елісон Кокс, директор департаменту центру з попередження онкологічних захворювань, зазначила, що запобігти можна чотирьом із десяти випадків раку, якщо вчасно простежити за умовами життя дітей.

Дослідження опублікували у журналі Епідеміології та громадського здоров'я Великобюританії.

Перше фото для ілюстрації матеріалу dimaberkut/Depositphotos.

Реклама:

Головне сьогодні