Риба відновлює здоров'я після серцевого нападу – вчені

— 2 серпня 2016, 15:33

Серцево-судинні захворювання – причина смерті номер один у всьому світі, йдеться на The Daily Mail.

Із них, близько 7,4 мільйонів випадків ­– від ішемічної хвороби серця й 6,7 мільйонів – після інсульту.

Люди, які долають наслідки серцевих нападів, мають ослаблене серце, якому потрібно допомагати відновитися.

Дослідники Медичної школи Гарварду виявили, що уживання 4 грамів рибного жиру протягом півроку покращило серцеву міць пацієнтів.

Нова розробка доводить, звичайний рибний жир може допомогти запобігти серцевій недостатності.

Жирні кислоти Омега-3, які є у великих кількостях в сардинах, лососі й форелі, покращують структуру м'язової тканини серця.

[L]Учені з Гарварду досліджували 360 пацієнтів, які пережили серцеві напади. Половина з них отримали високу дозу Омега-3, решта – проходили стандартну відновлювальну терапію.

Перша група отримувала дозу жирних кислот 4 грами, що приблизно у 4 рази більше звичної дози. Оскільки вона була дуже високою, стан здоров'я всіх учасників дослідження ретельно контролювали.

Сканування показали, що після 6 місяців пацієнти мали на 5,6% менше рубцевої тканини серцевого м'яза, порівняно з тими, хто проходив стандартну процедуру реабілітації.

Лівий шлуночок у серцях пацієнтів, які уживали Омега-3 працював на 5,8% потужніше. Оскільки саме він відповідальний за перекачування крові в тілі, у цих учасників дослідження кров могла перекачуватися краще.

Доктор Раймонд Квонг розповів: "Серцева недостатність лишається серйозною проблемою й після серцевого нападу.

Наші результати показують, що Омега-3 жирні кислоти є безпечним та ефективним лікуванням. Очевидно, вони можуть бути перспективними для зниження частоти виникнення серцевої недостатності чи смерті".

Рибний жир може допомогти запобігти серцевій недостатності. Фото eskymaks/Depositphotos

Учений вважає, що саме рибний жир такий ефективний через свою здатність зменшувати запалення, допомагаючи процедурі заживання.

Омега-3, як відомо, покращують кровообіг, знижують тиск та зменшують накопичення жиру в артеріях людини.

Національна служба охорони здоров'я Британії (NHS) рекомендує їсти як мінімум 2 порції риби на тиждень. Одна із них обов'язково повинна бути жирною, щоб людина змогла отримати достатню кількість потрібних кислот.

Для того, щоб спожити 4 грами Омега-3 на день, потрібно з'їдати, наприклад, 200 грамів лосося – розповідають науковці.

Реклама:

Головне сьогодні