#КапелюхаНаВуха. Стартував флешмоб на підтримку дитячої паліативної допомоги

— 14 жовтня 2016, 12:00

Усі охочі мають нагоду одягнути шапку (або картуз, капелюха, панамку) на підтримку невиліковно хворих дітей в Україні та опублікувати своє фото в капелюсі на сторінці у соціальних мережах із хештегами #КапелюхаНаВуха та #HatsOn4CPC.

Так можна підтримати акцію із вимогою створення доступної та якісної паліативної допомоги в Україні, а також реєстрації дитячих форм знеболення, повідомляє Українська асоціація дитячої паліативної допомоги.

За даними МОЗ в Україні паліативної допомоги щорічно потребує 17 500 дітей. За статистикою ЮНІСЕФ ця кількість ще більша – до 70 000 дітей. Переважно це діти, які мають вроджені або набуті вади та потребують паліативної допомоги з моменту народження і стільки, скільки будуть жити.

[L]Паліативна допомога для дітей – це комплексний підхід, що дозволяє поліпшити якість життя маленького пацієнта та членів його родини, які зіштовхнулися із невиліковною недугою.

Ситуація з дитячою паліативною допомогою в Україні залишається складною. "Золотий стандарт" знеболення – морфін у сиропі для дітей, до сьогодні в Україні офіційно не зареєстрований.

На всю країну функціонує лише одне дитяче паліативне відділення та чотири виїзних бригади. В той час, як для покриття базових потреб невиліковно хворих дітей та їхніх родин необхідна як мінімум одна бригада на область.

Реклама:

Головне сьогодні