У Супрун розповіли, хто закуповує ліки для українців

У МОЗ оприлюднили звіти закупівель ліків та розповіли про міжнародні організації, які займаються постачанням медичних засобів.

У МОЗ розповіли про міжнародні організації, які займаються постачанням медичних засобів. Фото kwanchaidp/Depositphotos

Протягом 2016 року Дитячий фонд ООН (ЮНІСЕФ) в Україні, Програма розвитку ООН та британська королівська агенція Crown Agents здійснювали державні закупівлі за кошти бюджету 2015 року, йдеться на сайті МОН.

[L]Медикаменти постачали за такими напрямками: дитяча та доросла онкологія, дитячі та дорослі гепатити, дитяча гемофілія, туберкульоз, орфанні захворювання, імунопрофілактика та антриретровірусна терапія.

У 2016 році міжнародні організації взяли на себе зобов’язання поставити засоби імунопрофілактики, лікарські засоби та медичні вироби в рамках відповідних бюджетних програм по 37 напрямкам на суму понад 3 млрд грн.

МОН розпочало підготовку документів, необхідних для закупівлі ліків за кошти державного бюджету 2017 року.

ЮНІСЕФ надає підтримку МОЗ щодо двох програм закупівель – "Централізована закупівля лікарських засобів антиретровірусної терапії для дорослих, підлітків і дітей (ліки від СНІДу)" і "Централізована закупівля імунобіологічних препаратів для рутинної імунізації і обладнання для контролю температури імунобіологічних препаратів" за кошти державного бюджету 2016 року.

Станом на 24 січня 2017 року контракти на чотири вакцини за програмою закупівель за бюджет 2016 року — КПК, ІПВ, бОПВ, БЦЖ — вже підписані.

ЮНІСЕФ є найбільшим агентом закупівель вакцин у світі. Фонд здійснює закупівлі в умовах повної прозорості та відповідно до міжнародних стандартів і гарантує країнам доступ до якісних препаратів за найкращим співвідношенням ціни та якості.

Відповідно до Угоди з Міністерством охорони здоров’я України щодо державних закупівель лікарських засобів і виробів медичного призначення протягом 2017 року, Crown Agents проводять закупівлі за 12 програмами на загальну суму 1 066 778 700 гривень. Закупівлі фінансують коштом державного бюджету 2016 року.

Графік поставок за кожною окремою програмою узгоджуватимуть із МОЗ України перед тим, як Crown Agents укладатиме договори з переможцями тендерів.

Детальна інформація про процес закупівель доступна на сайті Crown Agents.

У рамках бюджетних коштів 2016 року, Програма розвитку ООН надає Міністерству охорони здоров'я України послуги із закупівлі медикаментів та медичних виробів в рамках 23 напрямків.

Станом на 25 січня 2017 року, ПРООН розпочала закупівлі за 20 державними програмами з 23.

Процедури закупівлі повністю завершили за 2 напрямами — XII. "Централізована закупівля медикаментів для громадян, які страждають на хворобу Гоше" та XIII. "Централізована закупівля медикаментів для громадян, які страждають на мукополісахаридоз".

Закупівлі тривають або частково завершені за 3 програмами — XI. "Централізована закупівля медикаментів для лікування дітей, хворих на резистентну форму ювенільного ревматоїдного артриту", XIV. "ентралізована закупівля лікарських засобів та виробів медичного призначення для громадян, які страждають на бульозний епідермоліз", ХХХ. "Централізована закупівля медикаментів для громадян, які страждають на орфанні метаболічні захворювання".

ПРООН оголошені тендери ще за 15 напрямами, всі оголошення розміщені на сайті.

Реклама:

Головне сьогодні