Кір та краснуха залишаються поширеними. ВООЗ нагадує про вакцинацію

— 24 лютого 2017, 17:37

Україна – одна з 14 країн Європейського регіону, де кір та краснуха залишаються поширеними.

Україна – одна з 14 країн Європейського регіону, де кір та краснуха залишаються поширеними. Фото rfphoto/Depositphotos

До такого переліку нас включила Всесвітня організація охорони здоров'я.

Європейська регіональна комісія ВООЗ у своїй щорічній доповіді зазначає, що 37 з 53 держав-членів у регіоні (70%) перервали ендемічний стан зараження кором у кінці 2015 року, і 35 з них (66%) також перервали ендемічний стан зараженням краснухою.

До якої саме групи країн входить Україна не повідомляється, однак у Міністерстві охорони здоров'я повідомили, що у 2015 році у нас було 105 випадків захворювання на кір, а у 2016-му – 102.

У 2015 році у нас було 105 випадків захворювання на кір, а у 2016-му – 102

На краснуху українці хворіли трохи більше: у 2015 році було зафіксовано 247 випадків, а у 2016-му – 150.

На краснуху українці хворіли трохи більше: у 2015 році було зафіксовано 247 випадків, а у 2016-му – 150

У п’ятницю, 24 лютого, управління з питань цивільного захисту Івано-Франківської ОДА повідомило, що у Яремчанській ЗОШ І-ІІІ ступенів №2 зафіксовано спалах захворюваності на кір.

"У Яремчанській міській лікарні, а саме в інфекційному відділенні на стаціонарному лікуванні знаходиться 3 дітей та 6 дорослих, за даними обліку, в тому числі 1 дорослий на амбулаторному лікуванні", – повідомляє місцеве видання КУРС.

[L]ВООЗ нагадує, що для боротьби з цими захворюваннями потрібно досягти й підтримувати високий рівень охоплення вакцинацією.

Керівник групи з прискореного контролю за захворюваністю Європейського регіонального бюро ВООЗ, доктор Патрік О'Коннор зазначив, що потрібно не допускати фізичної відсутності вакцин не тільки в країні, але й у закладах, де проводять щеплення.

У свою чергу заступник міністра охорони здоров’я з питань європейської інтеграції Оксана Сивак запевнила, що "завдяки закупівлям через міжнародні організації, у нас достатньо вакцин для профілактичних щеплень".

Раніше у МОЗі повідомляли, що станом на початок лютого наявні практично всі вакцини, що є у календарі профілактичних щеплень.

Також там пояснювали, що якщо у лікарні відсутні вакцини, то "потрібно звернутися в Департамент охорони здоров’я вашої області та дізнатись, у якій лікарні є потрібна вакцина".

"Українська правда. Життя"

Реклама:

Головне сьогодні