Посли "Великої сімки" підтримали Супрун та реформу охорони здоров'я в Україні

— 10 квітня 2017, 13:57

Посли країн "Великої сімки" (США, Японії, Німеччини, Великої Британії, Франції, Італії та Канади) підтримали реформу охорони здоров'я в Україні.

Посли країн "Великої сімки" підтримали реформу охорони здоров'я в Україні. Фото scanrail/Depositphotos

"Ми віримо, що прийняття цього плану, який передбачає державні гарантії фінансування медичних послуг, що підпадають під страхування, та лікарських препаратів через Національну службу здоров'я України, є показником того, що Україна готова й повинна просуватися в антикорупційних реформах в інтересах своїх громадян", – йдеться у повідомленні на сайті посольства Італії.

[L]У заяві також вказано, що законодавство, пов'язане із реформою охорони здоров'я, є важливим кроком до покращення взаємодії українців із державною системою охорони здоров'я та забезпечення послуг, яких вони потребують і заслуговують раціональними та законними способами.

"Нинішній команді уже вдалося багато чого досягнути стосовно налагодження системи управління. Підзвітність та суспільний нагляд призвели до збільшення прозорості діяльності відомства, хоча багато роботи ще є попереду", – додають представники "Великої сімки" у зверненні.

"Тож ми із повагою підкреслюємо нашу надію, що доктор Уляна Супрун та її команда у МОН зможуть продовжити свою роботу у реформуванні охорони здоров'я в Україні, у тому числі щодо прийняття згаданого раніше законодавства. Ми підтримуємо МОН і всі українські інституції, залучені до реформ, у цій складній справі", – йдеться у заяві.

Раніше повідомлялося, що в. о. міністра охорони здоров'я Уляна Супрун завяляла, що реформа охорони здоров'я не розпочнеться вчасно, якщо Верховна Рада не ухвалить до 16 травня 2017 року ключовий закон – "Про Державні фінансові гарантії щодо надання медичних послуг та лікарських засобів".

"У великого проекту реформи охорони здоров’я є технічні дедлайни… Якщо ми всі вирішимо, що закон правильний, але не встигнемо його прийняти до 16 травня, то наступного разу зможемо спробувати впровадити реформу медицини десь у 2021–2022 роках", – зазначила вона.

Реклама:

Головне сьогодні