Посли "Великої сімки" підтримали Супрун та реформу охорони здоров'я в Україні

— 10 квітня 2017, 13:57

Посли країн "Великої сімки" (США, Японії, Німеччини, Великої Британії, Франції, Італії та Канади) підтримали реформу охорони здоров'я в Україні.

Посли країн "Великої сімки" підтримали реформу охорони здоров'я в Україні. Фото scanrail/Depositphotos

"Ми віримо, що прийняття цього плану, який передбачає державні гарантії фінансування медичних послуг, що підпадають під страхування, та лікарських препаратів через Національну службу здоров'я України, є показником того, що Україна готова й повинна просуватися в антикорупційних реформах в інтересах своїх громадян", – йдеться у повідомленні на сайті посольства Італії.

[L]У заяві також вказано, що законодавство, пов'язане із реформою охорони здоров'я, є важливим кроком до покращення взаємодії українців із державною системою охорони здоров'я та забезпечення послуг, яких вони потребують і заслуговують раціональними та законними способами.

"Нинішній команді уже вдалося багато чого досягнути стосовно налагодження системи управління. Підзвітність та суспільний нагляд призвели до збільшення прозорості діяльності відомства, хоча багато роботи ще є попереду", – додають представники "Великої сімки" у зверненні.

"Тож ми із повагою підкреслюємо нашу надію, що доктор Уляна Супрун та її команда у МОН зможуть продовжити свою роботу у реформуванні охорони здоров'я в Україні, у тому числі щодо прийняття згаданого раніше законодавства. Ми підтримуємо МОН і всі українські інституції, залучені до реформ, у цій складній справі", – йдеться у заяві.

ВІДЕО ДНЯ

Раніше повідомлялося, що в. о. міністра охорони здоров'я Уляна Супрун завяляла, що реформа охорони здоров'я не розпочнеться вчасно, якщо Верховна Рада не ухвалить до 16 травня 2017 року ключовий закон – "Про Державні фінансові гарантії щодо надання медичних послуг та лікарських засобів".

"У великого проекту реформи охорони здоров’я є технічні дедлайни… Якщо ми всі вирішимо, що закон правильний, але не встигнемо його прийняти до 16 травня, то наступного разу зможемо спробувати впровадити реформу медицини десь у 2021–2022 роках", – зазначила вона.

Реклама:

Головне сьогодні