ЮНІСЕФ попереджає, що дезінформація про вакцини має серйозні наслідки

— 27 квітня 2017, 13:52

Більше 74% батьків в Україні підтримують імунізацію в цілому.

Про це свідчать дані дослідження, яке провело представництва ЮНІСЕФ в Україні.

"Хоча ми бачимо позитивну тенденцію до збільшення підтримки вакцинації – згідно з нашим останнім дослідженням, більше 74% батьків в Україні підтримують імунізацію в цілому, є батьки і медичні працівники, які противляться цьому", – сказала зазначає голова представництва ЮНІСЕФ Джованна Барберіс.

Більше 74% батьків в Україні підтримують імунізацію в цілому, кажуть у ЮНІСЕФ

"Ми також виявили, що більшість батьків приймають рішення про вакцинацію за порадою свого лікаря. Ми закликаємо батьків захистити своїх дітей, а медичних працівників – послуговуватися виключно доказовою медициною, коли вони консультують щодо вакцинації. Дезінформація про вакцини має серйозні наслідки", – додала вона.

[L]За даними Міністерства охорони здоров'я, станом на березень 2017 року 24% дітей віком до 1 року були повністю щеплені проти кору, 12,8% проти гепатиту В, 13,9% проти поліомієліту і 13,2% проти дифтерії, кашлюку та правця, якщо порівнювати з даними за цей самий період 2016 року.

"Україна досі має неприйнятно низькі показники вакцинації",  – сказала в.о. міністра охорони здоров'я, доктор Уляна Супрун. – "Як ми знаємо, вакцини рятують життя, і наша мета полягає в тому, щоб побачити, принаймні 95% всіх дітей в Україні вакцинованими".

У 2016 році лише 46% дітей в Україні були щеплені від хвороб, які можна попередити завдяки вакцинації.

Багато дітей в Україні пропустили планову імунізацію протягом останніх кількох років, здебільшого через гостру нестачу поставок вакцин. Для вирішення цієї проблеми МОЗ об’єднало зусилля з міжнародними організаціями, та зазначає, що нині вакцини доступні в усіх регіонах України.

"Страх перед побічними реакціями не повинен зупиняти батьків перед захистом своїх дітей від смертельних хвороб", – сказала доктор Супрун. – "Тоді як сильні реакції вкрай рідкісні для більшості вакцин, ризик серйозних ускладнень від хвороби, який можна було б запобігти за допомогою вакцинації, набагато вищий".

Реклама:

Головне сьогодні